Akoestiek huisartsenpraktijk

Akoestiek huisartsenpraktijk


projecten Description
  • 30 September 2021

Kunst met akoestische panelen gecombineerd

Opdrachtgever: Huisartsenpraktijk Rijksstraatweg – Heemskerk
Opdracht: Geluidsdemping wachtkamer en spreekkamers

Wij hebben de akoestiek mogen verbeteren in deze huisartspraktijk. De opdrachtgevers hadden last van hinderlijke galm in de wacht- en spreekkamers. De nagalm in de wachtkamer was na een uitbreiding bij de vorige verbouwing flink verslechterd. In overleg met de eigenaren is er voor gekozen om van de gelegenheid gebruik te maken om nieuwe kunst voor aan de muren uit te kiezen.

Het resultaat mag er zijn, door de geluidsdempende panelen in de wachtkamer is het een stuk rustiger. Met achtergrondmuziek zijn de gesprekken uit de spreekkamer niet hoorbaar. De spraakverstaanbaarheid in de spreekkamers is verhoogd door de akoestische panelen en de artsen zijn tevreden met het resultaat.

Voor een goed akoestisch klimaat in een zorgpraktijk is een combinatie van geluidsisolatie en nagalmbeheersing belangrijk. Wij meten en berekenen de juiste voorzieningen om discrete gesprekken te waarborgen in de spreekkamers en een comfortabele wachtruimte in te richten. Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek bij uw praktijk.

Bekijk het resultaat

Akoestiek huisartsenpraktijk verbeteren met akoestische panelen
projecten Details